Sposób przygotowania

Kapustę oczyść, poszatkuj. oprósz cukrem i solą, wymieszaj, ugniataj palcami, odstaw na kilka minut. W tym czasie obierz marchewkę, opłucz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Cebulę obierz, posiekaj, ułóż na sicie, oprósz cukrem i przelej wrzątkiem. Ostudź. Oczyść strąki papryki, pokrój w cieniutkie paseczki. Pomidory umyj, pokrój na ćwiartki, usuń gniazda nasienne,a miąższ potnij wzdłuż na cienkie paski. Gałązkę natki odłóż do dekoracji, resztę posiekaj. Majonez utrzyj na gładko z jogurtem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Sos dopraw solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny. Do kapusty dodaj marchewkę, cebulę, natkę, połowę pomidorów oraz paprykę. Wszystko wymieszaj z przygotowanym sosem. Sałatkę udekoruj odłożonymi cząstkami pomidorów oraz natką. Podawaj na przekąskę albo jako dodatek do grillowanych i pieczonych mięs.

Komentarze

  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    a pewnie ,że smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !