Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

moja szarlotka

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1,5 szklanki
cukier 170 g
margaryna 250 g
żółtko jajek 3 sztuki
cukier waniliowy 1 sztuka
śmietana 1 łyżka
jabłka 1,5 kg
sok z cytyyny 50 ml
cynamon do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: moja szarlotka

mąkę siekamy z łuszczem, dodajemy jajka, śmietanę, cukier i cukier waniliowy, zagniatamy,

ciasto wkładamy na godzinę do lodówki

jabłka ścieramy na tarce i podsmażamy z sokiem z cytryny i cynamonem

ciasto dzielimy na 2 nierówne części, większą wałkujemy i układamy na blasze, na niej układamy jabłka, a na nich 2 część ciasta (scieramy je na tarce)

pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 45-60 minut

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcinek 08.04.2012 11:48
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak