Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fasolka z zieloną oliwką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oliwa 1/2 szkl
cebula 2 sztuki
zielona fasolka 1/2 kg
sok pomidorowy 1/2 szkl
sól 1/2 łyżeczki
pieprz 1/2 łyżeczki
cukier 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: fasolka z zieloną oliwką

Fasolkę umyć, usunąć włókna i ogonki, pokrajać na ukośne kawałki długości 3-4 cm.
Cebulę włożyć do rondla z rozgrzaną oliwą lub olejem i często mieszając, smażyć na małym ogniu przez 15 min. - nie dopuszczając do jej zrumienienia.
Dodać fasolkę (mrożoną rozmrozić), wymieszać z cebulą, smażyć pod przykryciem na bardzo małym ogniu przez 15 min., mieszając od czasu do czasu.
4. Podlać sokiem pomidorowym, doprawić solą i pieprzem, dusić przez 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 05.03.2013 08:32
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak