Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki czekoladowo- jagodowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1/2 kostki
mąka 1 1/2 szklanki
cukier puder 1/2 szklanki
cukier wanilinowy
jajko
śmietana 1 łyżka
czekolada gorzka 1 tabliczka
konfitura 1/2 jagodowa

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki czekoladowo- jagodowe

Ze składników (margaryna maka cukier jajo śmietana) zagnieść szybko ciasto, zawinąć w folię i odstawić na 30minut do lodówki.
Nadzienie: czekoladę rozpuścić w gorącej kąpieli do ciepłej dodać konfitur i jeszcze chwilkę potrzymać w kąpieli, aż dokładnie się wymieszają :)
Ciasto rozwałkować wykleić nim foremki, nałożyć masę czekoladowo jagodową, foremki przykryć krążkiem ciasta lekko skleić, przejeżdżając po foremce wałkiem.
Piec w 170stopniach 20minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 14.11.2011 15:10
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak