Sposób przygotowania

Z drożdży, 2 łyżek cukru, 2 łyżek mąki i 1/2 szklanki letniego mleka wyrobić odstawić do wyrośnięcia. Mąkę wsypać do miski, dodać jajka, sól, resztę mleka,roztopioną margarynę i wyrośnięty zaczyn, a następnie wyrobić ciasto. Odstawić do ponownego wyrośnięcia. Masło i miód roztopić dodać orzechy i smażyć 2-3 minuty. Gdy ciasto wyrośnie podzielić je na 4 części ,rozwałkować na prostokąty .Na każdym rozłożyć masę orzechową i zwinąć jak roladę . Pokroić w plastry grubości 1cm układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w dużych odległościach od siebie (urosną !!) Pieczemy w 180 stopniach ok 15minut.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !