Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tatar

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwica wołowa 50 dag
żółtko jajek 2 szt
musztarda 1 łyżka
oliwa 1 łyżka
ogórek konserwowy 2 szt
natka piertuszki posiekana 1 łyżeczka
sól do smaku
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: tatar

Umytą polędwicę mielimy w maszynce (wcześniej usuwamy żyłki), dodajemy żółtko, oliwę, natkę, musztardę oraz sól i pieprz do smaku. Tak doprawione mięso układamy na talerzu w kopczyk , w środek wbijamy żółtko. Cebulę drobno siekamy a ogórki kroimy w małą kostkę, łączymy i podajemy na talerzu z boku tatara.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 19.07.2012 08:42
lubię tatar
babcia
babcia 30.06.2012 09:27
dobry
RenataZ-et 14.06.2012 16:27
dobry przepis
fictor123 14.04.2012 07:35
lubie tatara
romanrafal
romanrafal 19.03.2012 15:23
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak