Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowe całuski

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białko 2 szt
kakao gorzkie 1 łyżka
cukier puder 2 łyżki
czekolada starta 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowe całuski

Kroki postępowania

1
Białka ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodajemy porcjami cukier puder.
Krok 1 - Czekoladowe całuski foto
2
Do gotowej piany dodajemy kakao i startą czekoladę. Delikatnie mieszamy.
Krok 2 - Czekoladowe całuski foto
3
Za pomocą łyżki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia kleksy piany. Pieczemy około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 140st.
Krok 3 - Czekoladowe całuski foto
4
Po upieczeniu pozostawiamy do wystygnięcia, a następnie odrywamy od papieru.
Krok 4 - Czekoladowe całuski foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 15.12.2013 19:22
Szybko i prosto, a to w moim przypadku cenne :)
Wiesława1 04.07.2012 09:36
super
smakowita 22.04.2012 09:46
fajny przepis na ciasteczka
Małgosia6 17.03.2012 16:15
mniam
bami 02.12.2011 21:27
Cudne - chce się zjeść od razu :)
Magdalena67 08.11.2011 14:42
słodkie całusy nie są złe :)
ewasylwia 08.11.2011 11:42
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak