Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebulowy sos do mięsa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała 300 gram
mąka pszenna 40 gram
masło 40 gram
rosół 300 ml
śmietana 150 ml
cukier drobny do smaku
sól do smaku
woda 250 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Cebulowy sos do mięsa

Cebulę nalezy obrać, zalać 250ml wrzącej wody, ugotować do miękkości. Przetrzeć przez sito. Rosół (zimny) zmieszać z mąką, dodać przetartą cebulę, zagotować. Zdjąć z ognia, połączyc ze śmietaną, przyprawić cukrem i solą. Sos powinien być gęsty. Można dodać szczyptę pieprzu świeżo zmielonego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rutynka 21.12.2011 11:29
Cebulowy nie gościł jeszcze y mnie, muszę koniecznie wypróbować:)
artur7 08.11.2011 10:58
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak