Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dynia z kiełbasą po nowemu

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 500 gram
kiełbasa krakowska 300 gram
jaja 3 szt.
mąka pszenna 100 gram
olej roślinny 200 gram
Sól ziołowa jodowana Prymat do smaku
olej do smażenia 400 gram
ketchup pikantny 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Dynia z kiełbasą po nowemu

Dynię obrać, usunąć miąższ i pestki, zetrzeć na tarce. Z kiełbasy ściągnąć skórkę, drobno pokroić lub zmielić w maszynce. Żółtka utrzeć z olejem roślinnym (lub można zastąpić masłem czy margaryną), dodać dynię, kiełbasę, mąkę, białka ubite na sztywną pianę, sól. Starannie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej. Kłaść nieduże racuszki i smażyć z dwóch stron na rumiano. Podawać zaraz po usmażeniu, z dodatkiem ketchupu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 08.11.2011 10:40
ciekawy przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak