Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsy II

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 0,5 kg
jajko 1
cebula 1
Majeranek suszony Prymat
Kucharek przyprawa uniwersalna
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsy II

Kroki postępowania

1
Do mielonego dodaję bułkę tartą, jajko i przyprawy.
Krok 1 - Klopsy II foto
2
Wyrabiam wszystko na jednolita masę.
Krok 2 - Klopsy II foto
3
Formuję kulki-klopsy i kładę na rozgrzany tłuszcz.
Krok 3 - Klopsy II foto
4
Gdy klopsy są już prawie dobre do tłuszczu dodaję pokrojoną cebulkę i duszę pod przykryciem.
Krok 4 - Klopsy II foto
5
Cebulką z odrobiną tłuszczu polewam ziemniaczki, a do klopsów z ziemniaczkami polecam buraczki (przepis w mojej księdze).
Krok 5 - Klopsy II foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela/bella81 01.03.2012 14:18
czyli piąteczka? ;p
Wacław 01.03.2012 10:44
b.dobre
jogobella23 27.01.2012 09:08
super
manaika 21.12.2011 16:23
super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak