Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Słodko- ostra marynata do sarniny

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Kolendra cała Prymat 1 łyżeczka
ocet winny 2 łyżki
olej 6 łyżek
miód 2 łyżki
rozmaryn 1/2 łyżeczka
musztarda dijon 1 łyżeczka
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1 płaska łyżeczka
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt.
Liść laurowy suszony Prymat 1 duży
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 5-10 ziaren
Ziele angielskie całe Prymat 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Słodko- ostra marynata do sarniny

Jałowiec, kolendrę i pieprz ziarnisty rozgniatamy w moździerzu. Dodajemy olej, ocet winny, musztardę, miód, pokruszony liść laurowy oraz pozostałe przyprawy. Dokładnie mieszamy. Marynujemy mięso minimum 24 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Koper 06.02.2013 23:38
Ta marynata musi niesamowicie pachnieć :)
gusia1000 23.01.2012 17:43
Zgadzam się.
Mati13 07.12.2011 17:53
super pomysł:)
cooleczka 08.11.2011 10:42
smaczne zestawienie składników :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak