Sposób przygotowania

Mięso z kurczaka umyć, osuszyć, natrzeć solą i pieprzem. Do głębokiego naczynia wlać sok z cytryny, oliwę, wsypać tymianek, majeranek, zioła prowansalskie, dodać liść laurowy i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wszystko razem zmiksować. Natrzeć mięso, włożyć do miski, przykryć i pozostawić na kilka godzin. Następnie mięso ułożyć w brytfannie, włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 1 godziny w temp 190 stopni, polewając od czasu do czasu powstałym w trakcie pieczenia sosem. Podawać z ziemniakami i surówką.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    owocówka

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    ciekawy przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Smakowity kurczaczek.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    moje ulubione mięsko
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    kurczak w każdej postaci super !!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !