Sposób przygotowania

Łososia pokrój na 4-centymetrowe kawałki. Cukinię i bakłażan pokrój w cienkie plastry tej samej szerokości, posmaruj oliwą z oliwek i grilluj z obu stron nie dłużej niż 3 minuty, aby zachowały chrupkość. Kawałek łososia norweskiego ułóż na desce do krojenia, posyp solą, świeżo mielonym pieprzem i ziołami prowansalskimi, następnie nakryj go płatkiem bakłażana i cukinii. Na jednym końcu połóż kawałek czerwonej papryki, a następnie całość zwiń i zepnij drewnianym patyczkiem. Spiralę z łososia i warzyw polej oliwą z oliwek, odłóż do głębokiego talerza, aby dobrze nasiąkła oliwą, a tymczasem uformuj roladki z pozostałych kawałków łososia. Spirale z łososia norweskiego grilluj z obu stron po 3 minuty w pozycji stojącej, na lekkim ogniu, z dala od rozżarzonych węgli.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    swietne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    rewelacja
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    smakowity przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    super przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !