Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza zapiekana z jajkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pęczak 1/2 szklanki
cebula 2 sztuki
jajko 4 sztuki
ser gouda 150 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza zapiekana z jajkiem

Kaszę ugotować na sypko. Cebule posiekać i zeszklić. Dodać do ugotowanej i przestudzonej kaszy. Przełożyć do żaroodpornego naczynia uprzednio wysmarowanego tłuszczem. Zrobić w środku wgłębienie i wbić surowe jaja. Posypać z wierzchu startym żółtym serem. Zapiec w gorącym piekarniku, do momentu aż jajka będą ścięte, a ser złoty.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 08.11.2011 09:37
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak