Sposób przygotowania

Z podanej ilości masła odłożyc 1 łyżkę. Migdały sparzyc i obrac, odłożyc garśc do dekoracji a resztę grubo posiekac. Z męki, masła, cukru, cukru waniliowego, jajka i posiekanych migdałów zagnieśc kruche ciasto. Rozwałkowac na grubośc około 3cm i włożyc na wysmarowaną tłuszczem blaszkę. Odebrane masło roztopic i posmarowac pędzelkiem wierzch ciasta. Upiec na złoty kolor. Czekoladę rozpuścic dodając odrobinę mleka lub przygotowac polewę. Ostudzone ciasto polac czekoladą i ozdobic migdałami.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ela20

    Fajny i łatwy mazurek.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    super przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    super przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    super przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam mniam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam mniam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    aż ślinka leci
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    aż ślinka leci
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    aż ślinka leci
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Olaa

    pyszny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !