Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekana zupa cebulowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 kg
masło 1 łyżka
bulion 1 litr
bułka 1 sztuka
ser gouda 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekana zupa cebulowa

Cebulę kroimy w krążki i podsmażamy na maśle. Podsmażoną cebulę przekładamy do żaroodpornych kokilek. Zalewamy bulionem. Na wierzch kładziemy plaster bułki. Posypujemy startym żółtym serem i zapiekamy około 10 minut w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 09.11.2011 09:24
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak