Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

likier krówkowo-kawowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wódka 1/2 litra
kajmak 1 puszka
kremówka 1/2 szklanki
cukier puder 2 łyżeczka
kawa rozpuszczalna 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: likier krówkowo-kawowy

Kajmak miksujemy z wódką, dodajemy rozpuszczoną w małej ilości wody kawę i cukier. Na koniec dodajemy śmietanę. Likier trzymamy w lodowce. Najlepszy jest na następny dzień.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak