Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z fetą w sosie paprykowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałata strzępiasta 1 główka
ser feta 1 opakowanie
połówki pomidorów suszonych 6-8 sztuk
zalewa z pomidorów suszonych 4 łyżki
cytryna 1/2 sztuki
sól i pieprz do smaku
oliwki czarne po 4 łyżki
oliwki zielone Smak po 4 łyżki
tymianek po kilka gałązek
natka pietruszki po kilka gałązek
cebula biała 1 sztuka
papryka czerwona po 1 strąku
papryka zielona po 1 strąku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z fetą w sosie paprykowym

Sałatę opłucz, osusz lub odwiruj. Wybierz kilka najładniejszych liści i nimi wyłóż salaterkę. Resztę listków sałaty porwij na drobniutkie kawałki. Fetę osącz z zalewy, pokrój w kosteczkę. Cebulę obierz, posiekaj. Oczyść paprykę, drobno pokrój. W paseczki potnij suszone pomidory, a zielone oliwki na połówki. Wszystkie przygotowane składniki wymieszaj z porwaną na drobne kawałki sałatą. Umieść w salaterce wyłożonej dużymi liśćmi sałaty. Wyciśnij sok z cytryny. Wymieszaj z posiekanymi listkami tymianku i natki oraz solą i pieprzem. Połącz z zalewą z suszonych pomidorów. Tym sosem polej sałatkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 04.05.2012 19:56
fajna sałatka
IKrakowianka 08.10.2011 20:37
fantastyczne połączenie
Iwona51
Iwona51 30.08.2011 18:51
smaczna
Katarzyna158 28.06.2010 13:14
ciekawy przepis na pewno wypróbuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak