Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłodnik

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

botwina 1 pęczek
rzodkiewki 1 pęczek
koper 1 pęczek
śmietana 18 proc 400 gram
czosnek 1 ząbek
ogórek 2 sztuki
kefir 1/2 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik

Botwinę kroimy drobno, zalewamy wodą i gotujemy około 15 minut. W międzyczasie na tarce ścieramy ogórki, czosnek i rzodkiewkę. Mieszamy z kefirem. Kiedy wywar z botwiną ostygnie mieszamy wszystko razem dojąc śmietanę i koper.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak