Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort Tęczowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3 sztuki
drobny cukier 1/2 szklanki
mąka 1/2 szklanki
mąka ziemniaczana 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Tort Tęczowy

Ubić białka na sztywną masę, pod koniec ubijania dodać cukier, dodawać po jednym żółtku cały czas ubijając. Na koniec wsypać przesiane mąki i bardzo delikatnie wymieszać z masą jajeczną (ja to robiłam na najniższych obrotach miksera).
Ciasto dzielimy na kilka części w zależności od ilości barwników. Do każdej miski dokładamy barwnik w wybranym kolorze.

Pieczemy do „suchego patyczka” w nagrzanym piekarniku (temp ok 180 st).

Upieczone placki nasączamy mocną kawą, lub roztopioną konfiturą wiśniową i przekładamy dowolnym kremem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anulka69 18.01.2012 12:34
ale pychota
MAR3STA 18.12.2011 16:18
piękny torcik!
kochanyptysiu 21.11.2011 21:06
rewelacja,zabieram do siebie
ronald88 08.11.2011 09:58
pycha
Wanda6 07.11.2011 23:58
wygląda apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak