Sposób przygotowania

Ubić białka na sztywną masę, pod koniec ubijania dodać cukier, dodawać po jednym żółtku cały czas ubijając. Na koniec wsypać przesiane mąki i bardzo delikatnie wymieszać z masą jajeczną (ja to robiłam na najniższych obrotach miksera).
Ciasto dzielimy na kilka części w zależności od ilości barwników. Do każdej miski dokładamy barwnik w wybranym kolorze.

Pieczemy do „suchego patyczka” w nagrzanym piekarniku (temp ok 180 st).

Upieczone placki nasączamy mocną kawą, lub roztopioną konfiturą wiśniową i przekładamy dowolnym kremem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Wanda6

    wygląda apetycznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    rewelacja,zabieram do siebie
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    piękny torcik!
  • 0
    original
    Opublikowano

    anulka69

    ale pychota

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !