Sposób przygotowania

Masło utrzeć z cukrem pudrem dodając stopniowo po 1 żółtku. Następnie ciągle ucierając dodawać na przemian mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mleko. Pod koniec dodać sztywno ubitą pianę z białek i przesiane kakao, delikatnie wymieszać. Ciasto przelać do przygotowanej formy. Piec w temp 180 stopni około 40 minut. Po upieczeniu i ostudzeniu ciasto przekroić aby powstały 3 placki. MASA. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem na puszysta pianę. Następnie ciągle ucierając dodawać po 1 łyżce gęstej śmietany. Pod koniec przyprawić do smaku sokiem z cytryny oraz aromatem. Ostudzone placki przełożyć masą, oblać polewą i posypać wiórkami kokosowymi.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    przejs

    ale eleganckie!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    i zapewne smaczne:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    piękne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Maniek2

    cos pysznego
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ela15

    pięknie wygląda
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    efektowne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne ciasto
  • 2
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pieknie wyglada
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ależ ono musi być smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Smakowite.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !