Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewana cukinia

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinia 1 kg
oliwa 4 łyżki
pomidor 4 sztuki
cebula 2 sztuki
papryka czerwona 2 sztuki
marchewka 1 sztuka
czosnek 4 ząbki
sól
pieprz
cukier
estragon
majeranek
ser 100 gram
ketchup

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewana cukinia

Na początku myjemy dokładnie cukinię, następnie dzielimy na pół. Jak już to zrobimy to drążymy środek z pestkami. Smarujemy środek oliwą z oliwek po czym kładziemy do formy wcześniej wyłożonej papierem i wstawiamy do piekarnika na ok.30minut w temp. 180 stopni.

Parzymy pomidory i obieramy ze skórki. Na patelnię wlewamy oliwę z oliwek a następnie drobno pokrojoną cebulą ,żeby ją zeszklić. Kroimy paprykę w kostkę, marchewkę ścieramy na tarce a czosnek miażdżymy. Całość mieszamy i dusimy. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę sparzone pomidory, dodajemy do smaku przyprawami i dusimy na wolnym ogniu opk. 10 minut.

Farsz umieszczamy w połówkach cukinii i posypujemy startym serem i smarujemy ketchupem.

życzę smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Tyska 13.11.2011 18:52
bardzo smaczne
ronald88 08.11.2011 13:30
super
gosia561 07.11.2011 23:35
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak