Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z jabłkami i pigwą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 szklanka
jabłka 4-5 szt
cynamon
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z jabłkami i pigwą

Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy na kawałki i wrzucamy do rondla. Dodajemy obraną pigwę, posypujemy cynamonem i dusimy na niewielkim ogniu do uzyskania marmolady. (Ponieważ pigwa jest kwaśna, można powstałą marmoladę osłodzić). Ryż gotujemy. Następnie łączymy go z jabłkami mieszając dokładnie. Po nałożeniu na talerz posypuję jeszcze cynamonem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 22.04.2013 23:28
smakowicie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak