Sposób przygotowania

Pokruszone drożdże umieścić w szklance. Dodać cukier, oliwę z oliwek i pieczone pomidory. Wymieszać składniki. Uzupełnić szklankę ciepłą wodą.

Do misy przesiać mąkę pszenną. Dodać sól i zawartość szklanki. Wyrobić gładkie ciasto. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce na 2 godziny. Ciasto ponownie wyrobić i podzielić na sześć równych części. Każdą z nich rozwałkować na dowolny kształt, posmarować odrobiną ketchupu i posypać przyprawą do pizzy. Na każdej części ułożyć szynkę drobiową i ser maślany.

Pizzeryjki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 8 minut w temperaturze 220°C. Podawać gorące, wyjęte prosto z piekarnika i udekorowane ketchupem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Bardzo fajny pomysł na spód
  • 3
    original
    Opublikowano

    aginaa

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    właśnie dzisiaj miałam na nie ochotę
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    właśnie dzisiaj miałam na nie ochotę
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    świetny przepis ,a prezentacja taka ,że aż cieknie mi ślinka
  • 5
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Bardzo apetyczna propozycja:)
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Wyglądają apetycznie:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Jak dla mnie - idealne:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    Fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !