Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pikantne muffiny

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanka
salami 5 plastrów
boczek do smaku
cebula 1
papryka czerwona 1/2
jaja 2
olej 1/2 szklanka
mleko 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: pikantne muffiny

Mąkę zmieszać z 2 łyżeczkami proszku do pieczenia i odrobiną soli. Jajka roztrzepać w oddzielnej miseczce i połączyć z olejem i mlekiem. Cebulkę,paprykę, pokrojony w kostkę boczek i salami podsmażyć na niewielkiej ilości masła.Połączyć mąkę z masą mleczno-jajeczną i ziołami dla smaku. Wybieram zawsze oregano, bazylię, szczyptę chilli.
Nakładam ciasto do papilotek, wierzch posypuję czarnym sezamem. Piekę ok. 20min do suchego patyczka. Z tych składników wychodzi mi ok.14muffinek.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 22.09.2012 13:47
trzeba wyprobowac
mic 28.03.2012 13:53
i takie muffiny norlamnmie powstaja? pierwsze sie spotykam z taka propozycja:)
Tomasz17 18.11.2011 22:24
ciiekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak