Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszki z miodem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gotowe ciuasto francuskie 1 opakowanie
gruszki 6
rodzynki 2 łyżki
miód 2 łyżki
białko

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki z miodem

Gruszki umyj, obierz, przekrój wzdłuż, wydrąż gniazda nasienne. Rodzynki sparz, odsącz, wymieszaj z orzechami i miodem. Połówki gruszek napełnij nadzieniem i złóż. Z ciasta wytnij kwadraty o boku 15 cm. Owiń każdą gruszkę. Dokładnie sklej brzegi. Ciasto ponakłuwaj. Ubij białko. Gruszki ułóż na blasze i posmaruj białkiem. Piecz około 10 minut na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 18.02.2014 22:32
pomysłowy deser
adam1f 25.12.2012 01:40
dobre
Margo1 11.04.2012 20:21
pyszności
Margo1 11.04.2012 20:21
pyszności
Barbara/zuza22_85 09.04.2012 21:16
super
MagdaXXX 23.03.2012 18:43
ciekawe
Kasiax18 19.03.2012 18:53
extra
anja3107 09.01.2012 11:21
ciekawe
anna186 04.01.2012 11:08
pyszne
zuzanna_z 27.12.2011 11:04
ale dobre
MAR3STA 13.11.2011 17:40
ekstra
ronald88 10.11.2011 14:05
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak