Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Włoski groch z ryżem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sól 1 łyżeczka
miód 1/2 szkl
ryż 3/4 szkl
woda 2,5 (wrząca)
ciecierzyca 3/4 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Włoski groch z ryżem

Groch zalać wodą i pozostawić na noc,następnie ugotować i osączyć,ryż wsypać do 2,5 szklanek wody,przykryć i gotować przez 15 minut,następnie ryż przelać do naczynia żaroodpornego,dodać miód,groch i wymieszać,wstawić do piekarnika i piec przez 35 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 28.01.2015 08:24
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak