Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet drobiowo - cielęcy

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso z drobiu bez kości 1/2 kg
mięso cielęce bez kości 1/2 kg
wątróbka cielęca 1/2 kg
słonina 15 dag
jajko 3 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
angielskie ziele 8 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
smalec 2 łyżki
kajzerka 1 szt
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet drobiowo - cielęcy

Wątróbkę i mięso umyć, osuszyć i pokroić na kawałki. Cebulę i słoninkę pokroić w kostkę. Pokrojoną słoninę włożyć do rondla, podsmażyć, dodać cebulę i zeszklić. Następnie włożyć mięso, wątróbkę, dodać angielskie ziele, listek laurowy i dusić pod przykryciem do miękkości. Do miękkiego mięsa dodać pokrojoną bułkę, ostudzić. Mięso, wątróbkę i bułkę trzykrotnie zmielić w maszynce z sitkiem o małych otworach. Do masy dodać jajka, przyprawić do smaku solą, pieprzem i mieloną gałką muszkatołową, dokładnie wyrobić. Formę do pieczenia posmarować smalcem, włożyć masę i piec w temp 170 stopni przez 1 godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 29.10.2012 15:28
pycha pasztecik
Seba 12.02.2012 11:10
super
Wacław 10.12.2011 08:42
pyszny !
Iwona51
Iwona51 19.11.2011 09:53
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak