Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem grzybowo-serowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 150 gram
mąka 2 łyżki
serek topiony 2 trójkąciki
różne gatunki sera 200 gram
sól do smaku
pieprz do smaku
Bulion grzybowy 2 sztuki
grzyby suszone 15 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Krem grzybowo-serowy

Suszone grzyby namoczyć w 1,5 l wrzątku. Gotować około 30 minut.
Dodać kostkę bulionową.
Całość zmiksować blenderem.
Ponownie wstawić na kuchenkę.
Dodać małą śmietanę i cały ser.

W tej wersji krem podany z drobnym makaronem oraz grzankami czosnkowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 24.02.2013 17:09
brzmi pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak