Sposób przygotowania

Czereśnie myjemy i drylujemy, a porzeczki po umyciu osączamy na sicie. Białko wbij do miseczki i maczaj suche porzeczki. Usuń nadmiar białka i posyp cukrem. tak przygotowane porzeczki odłóż do dekoracji. Galaretki rozpuść w wodzie. Dodaj czereśnie i wstaw do lodówki, aby galaretka się schłodziła i lekko stężała. Podłużną foremkę wyłóż folią spożywczą. Tężejącą galaretkę z czereśniami lekko przemieszaj i wyłóż do przygotowanej foremki. Wstaw do lodówki minimum na 1 godzinę. Gotową galaretkę wyjmij z foremki na półmisek. Wierzch udekoruj porzeczkami obtoczonymi w cukrze.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Andzia1977

    pysznosci
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smacznusie
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    moja ulubiona

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !