Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa z piany zaparzanej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biala 4 szt
woda 1/2 szkl
aromat rumowy 1 szt
cukier 1 szk
ocet 1 łyżeczka
sok z cytryny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Masa z piany zaparzanej

Do wody dodać cukier,ocet i ugotować lukier,ubić białka,gdy piana będzie gęsta,wlewać cienkim strumieniem lukier,stale ubijając,masę dać d naczynia z gorącą wodą i ubijać aż zgęstnieje,następnie ostudzić i doprawić sokiem z cytryny i dodać aromat.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 10.01.2012 22:04
ta masa jest do ciast? może stanowić bazę podstawową pod wszystko.. fajne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak