Sposób przygotowania

Mięso umyć i dobrze osuszyć ręcznikiem papierowym. Na brytfannie rozłożyć papier do pieczenia.Na środku nasypać górkę z soli a na niej nasz kawałek karkówki, tak aby cały kawałek leżał na soli. Wstawić mięso do piekarnika i piec 2 godziny w temp.200 stopni. Zapewniam,że mięso jest pyszne i wcale nie jest słone. Wierzch się ładnie przypiecze a w środku jest soczyste i smaczne. W dodatku nie potrzeba niczym przyprawiać ani smarować. Podałam mięso pokrojone w plastry z opiekanymi ziemniakami (opiekałam pod koniec pieczenia mięsa na niższym poziomie piekarnika-więc mamy tzw. dwie pieczenie przy jednym ogniu) i buraczkami zasmażanymi.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !