Sposób przygotowania

Mięso umyć, osączyć, pokroić w kostkę i obsmażyć na oleju. Cebulę obrać i pokroić w półplasterki. Czosnek obrać i zmiażdżyć. Cebulę zarumienić na oleju pozostałym po mięsie, oprószyć papryką, wlać bulion i wino. Dodać pozostałe składniki (oprócz śmietany) i dusić pod przykryciem na małym ogniu do momentu uzyskania miękkości mięsa. Dodać śmietanę, wymieszać, podgrzać i podawać z kaszą jęczmienna, ugotowaną na sypko oraz z surówką sezonową.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    dasada1

    Uwielbiam!
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    coś konkretnego
  • 4
    original
    Opublikowano

    rakow2

    gulasz dobra rzecz
  • 1
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Dobry gulasz to po prostu dobre danie
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    dobry gulasz nie jest zły
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    gulasz z wołowiny zawsze jest pyszny
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    uwielbiam wołowinę
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    pyszności:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    magical66

    polecam- bardzo dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !