Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki tu, babeczki tam

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1/2 kg
margaryna 1 kostka
jaja 2 sztuki
cukier 1,5 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masło 1 kostka
masa krówkowa 1 puszka
cukier puder 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki tu, babeczki tam

z w/w składników zagniatamy ciasto, jeśli jest za suche dodajemy kwaśnej śmietany. Następnie wykładamy nim foremki na babeczki.Krem: Masło ucieramy z odrobiną cukru pudru. Później dodajemy ugotowane mleko skondensowane( puszkę gotujemy w wodzie ok 3 h), ale możemy dać gotowa masę krówkowa w puszce.
Na koniec wkładamy masę do babeczek, a na wierzch kładziemy kawałek uprażonego orzecha włoskiego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monika1968 20.04.2012 17:18
Wszystko super tylko ten krem jeśli jest z krówki nie powinien mieć inny kolor niż biały. Powinien mieć taki jakby słaby brąz
Justyna Jussstiii 14.11.2011 15:10
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak