Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z suszonych moreli

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

suszone morele 200 gram
woda 400 ml
cukier wanilinowy 2 opak.
sok z cytryny do smaku
ocet balsamiczny 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z suszonych moreli

Owoce opłukać, namoczyć w letniej wodzie ok. 12 godz. Po tym czasie morele osączyć, pokroić w cienkie paski lub kosteczkę, przyprawić cukrem wanilinowym, sokiem z cytryny i polać octem balsamicznym. Wszystko starannie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak