Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń rzymska z jajkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielona wołowina 0,5 kg
jajko ugotowane na twardo 3 szt
bekon 100 g
cebula 1 szt
pęczek natki pietruszki
sól, pieprz, papryka słodka
groszek zielony 200 świeży
jaja 2 szt
bułka czerstwa 1 sz
tymianek 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń rzymska z jajkiem

1. Mięso zagnieść z wyciśniętą bułką, posiekaną cebulką i natką pietruszki. Przypracić tymiankiem, sola, pieprzem i papryką; dodać groszek.
2. Mięso rozwałkować.
3. Pośrodku ułożyć obrane jajka, ulepić bochenek.
4. Obłożyć plasterkami bekonu.
5. Włożyć do żaroodpornego naczynia, nie przykrywać.
6. Podlać 2 łyżki wody.
7. Piec w rozgrzanym piekarniku 20-30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelina/bunia 18.11.2010 10:54
pyszne
Anna210 03.10.2010 10:49
pychaaaaa :)
swic 01.07.2010 09:12
Znam ten przpis, polecam!
Zofia12 28.06.2010 08:45
Bardzo pyszne i w miarę tanie !!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak