Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Groszek zielony gotowany z rosole

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

groszku 1/2 kg
cebula 1 sztuka
oliwa 3 łyżi
rosół 1 szklanka
cukier 1 szczypta
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Groszek zielony gotowany z rosole

Groszek przebrać i umyć rozgrzać w garnku oliwę i zrumienić w niej cebulę na jasnozłoty kolor następnie włożyć surowy groszek zalać szklanką rosołu przykryć i ugotować do miękkości w razie potrzeby dosolić i dodać szczyptę cukru

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Natalia37
Natalia37 07.11.2011 19:13
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak