Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczone ziemniaki zawijane w wędzony boczek

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółty ser 10 dkg
wędzony boczek 4 plastry
olej 2 łyżki
listki tymianku 2 łyżki
ząbek czosnku
sól
ziemniaki

Przepis i sposób przygotowania na: pieczone ziemniaki zawijane w wędzony boczek

wyszorowane ziemniaki obgotować przez 10 min w osolonym wrzątku, Lekko ostudzić,obrać ze skórki. Każdy ziemniak przekroić wzdłuż na 3 plastry. Ser żółty pokroić na plasterki,przełożyć plastry ziemniaków.,składając je razem.Każdy ziemniak posypać solą,pieprzem,mielona papryką i tymiankiem.następnie ciasno owinąć plasterkami boczku.Żaroodporna formę natrzeć przekrojonym ząbkiem czosnku,posmarować olejem.Ziemniaki położyć w przygotowanym naczyniu,skropić resztą oleju.wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiec,tak by się ser roztopił,a boczek zrumienił.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

piter 26.11.2011 00:35
to musi być pyszne
Dorian 12.11.2011 22:50
pycha
Andzia1977
Andzia1977 11.11.2011 21:24
super
Andzia1977
Andzia1977 11.11.2011 21:24
super
Natalia37
Natalia37 07.11.2011 19:16
świetne
Natalia37
Natalia37 07.11.2011 19:15
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak