Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

TORT Z MIELONYM MIĘSEM

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 250 g
mleko 1 szkl
woda gazowana 1 szkl
jajko 2 szt
sól 1/2 łyżeczki
cukier 1/2 łyżeczki
olej 1 łyżka
mięso mielone 50 dag
włoszczyzna 1 szkl
bulion 1 szkl
koncentrat pomidorowy 1 szt
czosnek 2 ząbki
mozzarella 30 dag
rozmaryn 2 gałązki
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
pomidor 2 szt
cukier do smaku
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: TORT Z MIELONYM MIĘSEM

Składniki ciasta umieść w wysokim naczyniu, zmiksuj na gładko. Rozgrzej patelnie, nasmaruj olejem. Na patelnie wylewaj porcje ciasta, rozprowadzaj je po całym spodzie patelni i kolejno smaż złote naleśniki. Gotowe placki ułóż w stosik, trzymaj w cieple, aby nie ostygły. Na patelni na oleju przysmaż włoszczyznę. Dodaj mięso i mieszając smaż, aż będzie miało grudkowatą konsystencje. Dodaj koncentrat pomidorowy, bulion roztarty czosnek, zioła prowansalskie oraz sól, pieprz i cukier do smaku. Duś 10 minut. Naleśniki przekładaj sosem mięsnym, kawałkami mozzarelli i plastrami pomidorów. Udekoruj rozmarynem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

safcia 30.06.2012 20:39
ze składników wynika że fantastyczny
Agnieszka91 10.11.2011 09:06
jest pyszny i wygląda super
mic 09.11.2011 19:53
ciekawe jak wyglada i smakuje
ronald88 08.11.2011 09:58
pycha
Ewa95 07.11.2011 19:35
interesujące

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak