Sposób przygotowania

moja szałot - dla jarzynowa;)


Wszytkie warzywa uwarzic, łoszkrobac, pokroć, ciepnunć do gorka, wymiyszac, przyprawic, łomaścić majunyzym, wymiyszac i pojeść se i pomaszkiecić. :)
U mnie podane z piersia juz nie po ślasku bo całkiem inne klimaty a mianowicie, w srodku z mozarella, liskami bazyli i posmarowane czerwonym pesto, zawiniete, obtoczone w jajku i pokruszonych płatkach kukurydzianych. Usmażone na oleju.

Dla osób z problem zrozumienia polecam: http://fazi.friko.pl/SLOWNIKSLASKI.html#0

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    a po fest ślonsku to by było, kejby w tym szałocie jeszcze japco, loplerki i umasta sie znodły :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !