Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szałot

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

6 ziymnioków niyłoszkrobanych uwarzonych, jak łostygnum łoszkrobac
2 markwie
1 piytruszka
1/2 sylyra
1/2 biksy groszku
sól
pieprz
pora łyzek majunyzu
ogórki kiszone 3 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Szałot

moja szałot - dla jarzynowa;)


Wszytkie warzywa uwarzic, łoszkrobac, pokroć, ciepnunć do gorka, wymiyszac, przyprawic, łomaścić majunyzym, wymiyszac i pojeść se i pomaszkiecić. :)
U mnie podane z piersia juz nie po ślasku bo całkiem inne klimaty a mianowicie, w srodku z mozarella, liskami bazyli i posmarowane czerwonym pesto, zawiniete, obtoczone w jajku i pokruszonych płatkach kukurydzianych. Usmażone na oleju.

Dla osób z problem zrozumienia polecam: http://fazi.friko.pl/SLOWNIKSLASKI.html#0

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

hanbes 19.04.2017 13:32
Jeeeee ! Taki sie jadło downi na kożdym fajerze...
Joanna108
Joanna108 17.08.2011 21:25
a po fest ślonsku to by było, kejby w tym szałocie jeszcze japco, loplerki i umasta sie znodły :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak