Sposób przygotowania

Farsz:
Na dużej, głębokiej patelni podsmażyć na oliwie cebulę z pieczarkami. Dodać ryz i soczewicę, podlać woda i dusić do miękkości. Doprawić oregano (ja daję dość sporo dla aromatu), bazylią, sola i pieprzem. Gdy składniki są już miękkie, dolać wina i rozkruszyć fetę dla smaku. Na koniec szarpie plaster żółtego sera i dodaje pół słoiczka zielonego pesto. Farsz gotowy!
Papryki:
Kolorowe papryki myję, kroję na połowę, usuwam gniazda nasienne i gotuję ok. 5min w osolonej wodzie. Po wyjęciu solę spód papryk i napełniam smakowitym farszem.
Posypuję startym serem i zapiekam ok 20min w piekarniku.
Podaję na liściu zielonej sałaty w towarzystwie pomidorków koktajlowych!
Bajecznie kolorowa potrawa, która smakuje nawet uprzedzonym do soczewicy!
Danie można podać jako obiadowe lub kolacyjne. U mnie zrobiło furorę jako ciepła urodzinowa przystawka! ;)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    dianix

    soczwice lubie wiec czemu nie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kas2

    zapowiada się smakowicie
  • 3
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pysznosci
  • 1
    original
    Opublikowano

    M. Monroe

    dla mnie nowość...
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    świetny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !