Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada bananowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 kostka
cukier 1 szklanka
kakao 2 łyżki
herbatniki 1 opakowanie
wafel 2 płaty
galaretka agrestowa 1 szt
woda 3/4 szklanki
cukier wanilinowy 1 szt
banan 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: rolada bananowa

margarynę cukier waniliowy, cukier kryształ i kakao zagotować.wodę zagotować i rozpuścić w niej galaretkę i dodać do masy wraz z pokruszonymi herbatnikami. gorącą masą posmarować wafel i położyć na brzeg każdego banany i zwijać w rulon a następnie odłożyć w chłodne miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 18.04.2012 16:54
fajny przekrój
kamyk 01.04.2012 15:52
pycha
Ewelina38 03.02.2012 19:43
pyszna, kiedyś często taką robiłam
Anna169Hosz 16.12.2011 23:53
Ciekawie wygląda, podoba mi się ten pomysł.
alaaa 11.12.2011 20:07
coś innego ,ciekawego
sunnymood 08.11.2011 20:11
Ciekawy przepis:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak