Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zawijaniec drobiowy z pieczarkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 3 szt
cebula
pieczarki 60 dkg
ser żółty 12 plastrów
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
sól
pieprz
Zioła prowansalskie suszone Prymat
jajko
olej

Przepis i sposób przygotowania na: zawijaniec drobiowy z pieczarkami

filety przekrawamy w poprzek na pół,lekko rozbijamy oprószamy solą,pieprzem,przyprawa do kurczaka i ziołami prowansalskimi.Pieczarki kroimy w plasterki,cebulę w cienkie plastry,szklimy na rozgrzanym oleju.
dodajemy pieczarki,doprawiamy.Ciasto francuskie rozmrażamy,oprószamy delikatnie mąką,rozwałkowujemy na prostokąt.
kolejno wykładamy filety,pieczarki,ser.pieczemy 30min w 180 stop.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak