Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki ziemniaczano-kabaczkowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
kabaczek pół kg
cebula 1 szt
jajko 2 szt
mąkaziemniaczana 3 łyzki
sól
pieprz
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Placki ziemniaczano-kabaczkowe

Ziemniaki obieramy, myjemy,
Kabaczek obieramy ze skóry, usuwamy nasiona.
Cebule obieramy.
Wszystkie warzywa ścieramy na tarce o małych oczkach.
Do masy wbijamy jajka, dodajemy mąkę i przyprawy. Mieszamy.
Na rozgrzana patelnie z odrobiną oliwy nakładamy porcje ciasta. Smażymy na złoto z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 01.04.2012 23:12
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak