Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka w kapuście

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 500 g
cebula biała 2 sztuki
czosnek 1ząbek
bulion 1 litr
kapusta biała 500 g
Majeranek suszony Prymat do smaku
sól do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 5 sztuk
kapusta biała 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka w kapuście

Żeberka oprószyc solą, pieprzem i majerankiem, obsmaży na patelni z każdej strony. W garnku zeszkli cebulę posiekaną w piórka ze zmiażdzonym czosnkiem, zalac bulionem- tak 1/2 litra, gotowac, wrzucic kapustę kiszoną- zostawi na dnie garnka. Na tym ułożyc zebra, siekaną kapustę białą, podlac resztą bulionu, położy liście laurowe. Dusic ok 1,5 godziny. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smakosz6 18.11.2011 11:57
a były takie pyszne...
pacpaw 15.11.2011 20:37
takie żeberka chodzą a mną już kilka dni
fasola 07.11.2011 16:33
jeszcze takich żeberek nie jadłem nigdy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak