Sposób przygotowania

Do wysokiego naczynia wlej mleko i wodę mineralną, dodaj śmietanę, 2 jajka oraz po łyżce soli i cukru.
Mieszając dodaj tyle mąki, aby powstało ciasto o konsystencji śmietany. Odstaw na 15 minut. Jabłka obierz, drobno pokrój, zalej sokiem wyciśniętym z cytryny i 1/2 szklanki wody. Rozgotuj, przypraw cukrem. Całość zmiksuj na gładki mus. rozgrzej patelnię, nasmaruj olejem. Wlewaj małe porcje ciasta, rozprowadzaj po całej patelni i smaż naleśniki na złoty kolor. Żółtka jajka utrzyj z łyżką cukru wymieszaj z serkiem. Połącz z pianą ubita z białek. Masa tą smaruj naleśniki, zwijaj w rulony. Mus jabłkowy przelej do formy żaroodpornej. Na nim układaj naleśnikowe rulony. Posyp brązowym cukrem. Zapiekaj 5 - 7 minut w temperaturze 200 stopni.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    melonik

    mniam mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jerry1

    extra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !