Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kapusty białej i buraczków czerwonych

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biała kapusta 0,5główki
buraki czerwone 2szt
ogórki kiszone 3szt
por 2szt
szczypior 0,5pęczka
oliwa
sok z cytryny 1szt
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kapusty białej i buraczków czerwonych

Kapustę oczyścić,poszatkować, posolić gdy zmięknie- odcisnąć. Buraki ugotować, obrać, zetrzeć na tarce o grubych okach. Ogórki obrać, pokroić w słupki. Pory oczyścić, pokroić w krążki, posolić po chwili odcisnąć sok. Szczypiorek posiekać. Przygotowane składniki wymieszać, dodać oliwę i sok. Doprawić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak