Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka suszone na słońcu

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 1 kg
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka suszone na słońcu

Wybrane do suszenia jabłka umyć, obrać i usunąć części nasienne. Pokroić na niezbyt grube plastry. Pokrojone jabłka trzeba natychmiast suszyć, aby nie dopuścić do nadmiernego ściemnienia. Owoce można uchronić przed ściemnieniem obgotowując je przez 2-3 min i zanurzyć w zimnej wodzie.
Swoje jabłka suszyłam na słońcu. Robiąc to w piekarniku to najlepiej w temperaturze 80-90 stopni. Ususzone jabłka używam do kompotów wraz z innymi owocami, ale najchętniej żuję sobie przed telewizorem:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak