Sposób przygotowania

Posiekaj kolendrę i natkę, wymieszaj ze skórką startą z cytryny, sokiem z cytryny, mieloną papryką i łyżeczką przyprawy do ryb oraz solą, pieprzem i 2 -3 łyżkami oleju. Do marynaty włóż rybę pokrojoną w dużą kostkę. Wymieszaj odstaw na godzinę. W tym czasie odetnij od dyni końcówki z ogonkami, wydrąż środki z pestkami, Dynie posól od środka. Obierz ziemniaki, cienko pokrój, pokrusz ser. Wymieszaj z odsączoną z zalewy rybą. Nadzieniem nafaszeruj dynie. Skrop masę zalewą, w której leżała ryba. Dynie wstaw do nagrzanego piekarnika. Zapiekaj około 50 minut w temperaturze 180 stopni.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !